
Arabulucu
Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1989 yılında mezun olmuştur. 1990-1991 yıllarında Avukatlık Stajını tamamlamıştır. 1991-1993 yıllarında ise hakim adayı olarak İdari Yargı Stajını tamamlamış ve Danıştay 10. Dairesi Tetkik Hakimi olarak göreve başlamıştır. 1999- 2000 yıllarında Danıştay nezdinde göre yaptığı dönemde, “Fransız Danıştay’ı ve Paris İdare Mahkemesi’ne Türk Danıştay’ını temsilen hakimlik ve araştırma” yapmak üzere Paris’te görev yapmıştır. 1995 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümünde master derecesini tamamlamış ve “Hukukun Genel İlkeleri ve Danıştay” adlı tezi hazırlamıştır. 2002 yılında İdarenin Kusursuz Sorumluluğu” adlı tezi ile Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümünde doktora derecesini tamamlamıştır. 2005 yılında Danıştay 5. Dairesi’nde Tetkik Hakimliği yapmakta iken görevden ayrılarak Ankara Barosuna kayıtlı olarak avukatlık yapmaya başlamıştır. 2005 yılında Bulut Hukuk Bürosu’nun yönetici ortağı olarak görev yaptıktan sonra sonra Eylül/2011’de ayrılarak Vizyon Hukuk Bürosunu kurmuştur. Eylül 2011 tarihinden bu yana Vizyon Hukuk Bürosunda Kurucu/Yönetici Ortak olarak çalışmaya devam etmektedir. 2017 yılında Arabuluculuk Eğitimi ve Sınavını geçerek Arabuluculuk Belgesi almıştır.

Arabulucu
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1999 yılında mezun olmuştur. 1999-2000 yıllarında Avukatlık Stajını tamamlamıştır. 26.09.2000 tarihinde İzmir Barosu’na kayıt olarak meslek hayatına başlamıştır. 2000 yılında Demir Hukuk Bürosu’nu kurmuştur. 2005 yılında İngiltere/Birmingham Solihull College’de yabancı dil eğitimi almıştır. 2017 yılında Arabuluculuk Eğitimi ve Sınavını geçerek Arabuluculuk Belgesi almıştır. İzmir Barosu Enerji Hukuku Komisyonu Sekreterliği, Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü Çevre Hukuku Kurul Başkanlığı, Uluslararası Turizm Derneği Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmektedir. Özellikle yenilenebilir enerji hukuku alanında çalışmalar yapmaktadır.

Arabulucu
1983 Trabzon Doğumlu olan Arb. Av. Muhammet Yusuf DÜNDAR, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflas Anabilim Dalında yüksek lisansına devam etmektedir. Aktüerya Hesaplama ve Bilirkişilik Sertifikası bulunmaktadır. Marka Vekilliği, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Yedek Üyeliği, Uluslararası Turizm ve Turistlere Destek Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini halen aktif olarak yürütmektedir.

Arabulucu
İbrahim Ermenek, 1976 yılında Silifke’de doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini aynı yerde tamamladı. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1998 yılında Ankara Barosunda avukatlık stajını tamamladı. 1999 yılında Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Medeni Usul – İcra ve İflas Hukuku Ana Bilim Dalında araştırma görevlisi olarak meslek hayatına atıldı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 2001 yılında yüksek lisansını, 2008 yılında doktorasını tamamladı. Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2010 yılında Yardımcı Doçent, 2015 yılında Doçent unvanını aldı. Halan aynı üniversitesinin Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünü ve Medeni Usul – İcra ve İflas Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir. Ermenek, aynı zamanda kurucusu olduğu Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsünün 2010 yılına kadar genel sekreterliğini yürütmüş olup, halan aynı Enstitünün genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Arabulucu
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2000 yılında mezun olmuştur. 2001 yılında avukatlık stajını tamamladıktan sonra Yüksek Lisansını İskoçya’nın Aberdeen Üniversitesi’nde tamamlamak üzere 1 yıl İskoçya’da kaldıktan sonra 2003 yılı sonunda tezini yazmak üzere Türkiye’ye dönmüş ve “Kıbrıs’a Uygulanan Ambargolar ve İran-Libya Karşılaştırması” konulu tezini tamamladıktan sonra 2004 yılı itibariyle hukuk müşaviri olarak çalışmaya başlamıştır. Uzun süre denizcilik sektöründe hukuk müşaviri olarak çalıştıktan sonra, 2010 yılında Enerji sektörüne geçiş yaparak, Türkiye ve Balkan Ülkelerinde arama ve üretim faaliyetleri bulunan, Amerika Merkezli bir PetrolDoğalgaz ve Petrol Sahası Hizmetleri şirketinde 6 yıl Türkiye Hukuk Direktörü olarak çalışmıştır. 2016 yılının Şubat ayında serbest çalışma kararıyla birlikte şirkette yürüttüğü görevinden ayrılarak, Elmacıoğlu Hukuk Bürosu’nu kurmuştur. 2017 yılında Türkiye Arabulucular Siciline kayıt olmuş ve Ocak 2018’de İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimini tamamlayarak Genel Arabuluculuk yanında İş Hukuku Uzman Arabulucu olarak çalışmaya başlamıştır. Mesleğine, Ticaret Hukuku, Şirketler Hukuku, Alternatif Çözüm Yöntemleri ve Sözleşmeler Hukuku yanında, özellikle Deniz Hukuku ve Enerji Hukuku alanlarında uzman avukat ve uzman arabulucu olarak devam etmektedir.

Arabulucu
2001 yılında Ankara Hukuk Fakültesinden mezun olan Mehmet Feridun İZGİ, 2007 yılında Bilgi Üniversitesi Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans çalışmalarını tamamlamıştır. Şu anda Yeditepe Üniversitesinde Özel Hukuk Doktora çalışmalarına tez aşamasında devam eden Feridun İzgi, 2011 yılında Columbia Üniversitesinde üç yarıyıl boyunca Misafir Doktora Adayı olarak araştırmalar yapmış ve gözlemde bulunmuştur. 2008 ile 2010 yılları arasında ENERJİSA Enerji Üretim A.Ş.’de hukuk müşavirliği yapmış olan İzgi, 2010 ile 2012 yılları arasında ACTECON Danışmanlık A.Ş.’de enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlere özellikle elektrik ve doğal gaz piyasalarıyla ilgili olarak regülasyon danışmanlığı yapmıştır. Çalışmalarını Enerji Hukuku, Tahkim ve Uyuşmazlık Çözümü alanlarında yoğunlaştıran Feridun İzgi, İstanbul Barosu’na kayıtlı bir avukat olarak mesleki faaliyetini sürdürmektedir. 2013 yılında kurduğu Fırat İzgi Avukatlık Ortaklığı’nda Kurucu Ortak olarak çalışmaya devam eden Feridun İzgi, aynı zamanda Uluslararası Barolar Birliği’nin (IBA) Enerji Hukuku Komitesi, İstanbul Barosu’nun Enerji Hukuku İcra Kurulu, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) ve Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) üyesidir. İzgi, 2017 yılında Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu arabuluculuk eğitimi ve sınavını başarıyla tamamlayarak Arabuluculuk Belgesi almıştır. İzgi aynı zamanda bir marka vekilidir.

Arabulucu
Mehmet Suat Kayıkçı, 2001 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Daha sonra 2011 yılında Queen Mary, University of London’da Çevre ve Enerji Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. Avukatlık stajını Ankara Barosunda tamamladıktan sonra Çevre Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinde uzman yardımcısı olarak çalışma hayatına başlayan Kayıkçı, Eylül 2004’te Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda uzman yardımcılığı görevine başlamış, Ocak 2008’de Enerji Uzmanı olarak atanmıştır. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan 2014 yılında ayrılan Kayıkçı kariyerine serbest avukat olarak devam etmek üzere LBF Partners Avukatlık ve Danışmanlık Bürosunun kurucu ortakları arasında yer almıştır. Enerji hukuku alanındaki önde gelen sertifika programları başta olmak üzere birçok platformda eğitici ve konuşmacı olarak da sunumlar yapan Kayıkçı’nın, Petrol Piyasası Hukuku isimli bir kitabı, enerji alanındaki çeşitli dergilerde yayımlanmış̧ makaleleri ve değerlendirme yazıları bulunmaktadır. Kayıkçı, İngilizceyi akıcı olarak ve akademik düzeyde kullanmaktadır.

Arabulucu
2002 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan İlker Fatih Kıl, 2003 yılında aynı fakültede idare hukuku yüksek lisans çalışmalarına başlamıştır. 2008 yılında Michigan State University’de Enerji ve Regülasyon eğitimini başarıyla tamamlamış olup daha sonra, 2013 yılında Dickinson School of Law, Pennstate University’de Uluslararası Ticaret ve Enerji Hukuku alanında yüksek lisans yapmış ve halen Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde özel hukuk alanında doktora çalışmalarını devam ettirmektedir. Şubat 2006’da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda çalışmaya başlayıp, Ocak 2009 yılında “Türk Akaryakıt Piyasasında Dağıtım Şirketleri ile Bayiler Arasında Uygulanan Tek Elden Satın Alma Sözleşmeleri,” başlıklı uzmanlık tezini hazırlayarak Enerji Uzmanı olmuştur. Enerji hukukunda idari yaptırımlar, enerji hukuku sözleşmeleri ile rekabet ve regülasyon hukuku konularında çalışmalarını yoğunlaştıran, enerji hukuku alanında hakemli dergilerde yayımlanmış makaleleri ve çok sayıda yazısı bulunan İlker Fatih KIL, enerji hukuku alanında çeşitli eğitim programlarına eğitici olarak katkı sağlamaktadır.

Arabulucu
2008 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 04.06.2010 tarihinde avukatlık stajını tamamlayarak Kayseri Barosu’na kayıtlı olarak meslek hayatına başlamıştır. 2011 yılında Dağdelen Avukatlık&Arabuluculuk Ve Danışmanlık Hukuk Bürosunu kurmuştur. 02.05.2017 tarihli, 5396 sicil numarası ile Arabuluculuk Daire Başkanlığı bünyesinde arabuluculuk eğitimini, sınavını ve mülakatı geçerek arabuluculuk belgesi almıştır.28.11.2018-30.11.2018 tarihinde İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk eğitimini tamamlayarak İş Hukuku Uzman Arabulucu olarak çalışmaya başlamıştır. 2021 yılı itibariyle Ticaret Hukuku Arabuluculuk genel uzmanlık, Tüketici Hukuku Arabuluculuk genel uzmanlık eğitimini ve Enerji ve Maden Hukuku özel uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Ticaret Hukuku, Şirketler Hukuku, İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Sigorta Hukuku, Alternatif çözüm yöntemleri, Tüketici Hukuku, Sözleşmeler, Bilişim Ve İnternet Hukuku, Enerji Ve Maden Hukuku alanlarında çalışmalarına Avukat ve Uzman Arabulucu olarak devam etmektedir.

Arabulucu
Zeynep Nihal Aydınoğlu Yalçın, 2010 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2011 yılında Ankara Barosu’nda staj eğitimini tamamlayan Aydınoğlu Yalçın, aynı yıl Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine başlamış ve “Özel Kişiler Tarafından Yürütülen Kamu Hizmetlerinde İdarenin Gözetim ve Denetim Yükümlülüğü teziyle yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2013 – 2021 yılları arasında Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde İdare Hukuku kürsüsünde araştırma görevliliği yapmış; 2020 yılında “Türk ve Alman Hukukunda İdare Hukuku Boyutuyla Yenilenebilir Enerji Üretimi” başlıklı doktora teziyle doktor unvanını almıştır. Doktora eğitimi sırasında Heidelberg Ruprecht Karls Üniversite’nde, misafir akademisyen olarak bulunmuş ve Alman Hukukunda yenilenebilir enerji üretimi üzerine araştırma yapmıştır. 2022 yılından itibaren Kırıkkale Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaya başlayan Aydınoğlu Yalçın’ın, bir monografisi, idare ve idari yargılama hukuku alanına ilişkin makaleleri bulunmaktadır. Aydınoğlu Yalçın, Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Arabulucu
Bursa’da dünyaya gelen Gizem Yılmaz, 2013 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Yasal stajını Prof. Dr. Bahadır Erdem'in yanında tamamladıktan sonra İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık mesleğini icra etmeye başlamıştır. 2015 yılında Prof. Dr. Murat Topuz ile birlikte kurdukları Topuz & Partners Danışmanlık ve Avukatlık Bürosu’nda özellikle milletlerarası sözleşmeler hukuku, inşaat ve gayrimenkul hukuku, tahkim ve uyuşmazlık çözümleri, milletlerarası özel hukuk, ticaret hukuku, borçlar hukuku, eşya hukuku, yabancılar ve aile hukuku, miras hukuku alanlarında faaliyet göstermektedir. İstanbul mahkemelerinde borçlar ve ticaret hukuku alanlarında bilirkişilik yapmaktadır. Tahkim davalarında sekreterya ve vekillik görevlerini yürütmektedir. Ayrıca ticaret, inşaat ve iş hukuku uyuşmazlıklarında Adalet Bakanlığı siciline kayıtlı uzman arabulucu olarak görev yapmaktadır. Avrupa Konseyi Siyaset Okulları’nın ve İstanbul Tahkim Derneği’nin (İSTA) bir üyesidir. Avrupa Ticaret Hukuku üzerine Marmara Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladıktan sonra, 2019 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalında doktorasına başlamıştır. Eş zamanlı olarak Londra Queen Mary Üniversitesi Ticari Araştırmalar Merkezi bünyesindeki Uluslararası Tahkim Okulu'nda ziyaretçi araştırmacı olarak akademik çalışmalar yürütmektedir. Halihazırda "Milletlerarası İnşaat Sözleşmelerinde Çok Taraflı ve Çok Sözleşmeli -Kompleks- Tahkim" başlıklı doktora tezini yazmaktadır. Kitapları, konferans tebliğleri, kitap bölümleri ve hakemli dergilerde ulusal ve uluslararası makale yayınları bulunmaktadır. Gelişmekte olan yapay zekâ hukuku ve etik konularında da akademik çalışmalar yürütmektedir.